Forsamling om...

Indimellem er det vigtigt at mødes og tale med hinanden om de emner der interesserer os. Her sætter vi fokus på et emne, der betyder noget for mange. Kom med! det er altid de rigtige der deltager.

Hvad er ”Forsamling om …” i Byens hus Roskilde?

Indimellem er det vigtigt at mødes og tale med hinanden om de emner, der interesserer os.

Vi kan læse os til meget. Vi kan få information mange steder fra. Men det er når vi mødes ansigt til ansigt, trykker hænder og udveksler ideer og synspunkter, at vi bliver klogere på hinanden og fællesskaber opstår. Det vigtigt at mødes – for sammenhængskraften og for demokratiets skyld.  

Ved en Forsamling i Byens hus Roskilde gælder FEM PRINCIPPER:

 1. De to fødders lov. Det er altid de rigtige, der kommer. Du bliver så længe du føler det giver mening
 2. Formålet er inspiration. Der vil være korte indspark designet til at inspirere og vække nysgerrigheden. Der vil også være mulighed for at du kan tage ordet og inspirere med din historie.
 3. Det er For Alle. Det er ligegyldigt hvorfra din interesse stammer. 
 4. Vi har et Fælles Ansvar for den gode stemning. Giv plads til hinanden, vis venlighed og åbenhed.
 5. Bare Spørg! Du kan både spørge og svare. Vi har ikke travlt.

Vi har holdt 'Forsamling om'

Forsamling om Lokal Demokratideltagelse

Demokratiet er afhængig af, at vi føler os som, og er, deltagere. Det kan heldigvis gøres på mange måder. Ved Forsamling om Lokal Demokratideltagelse blev der delt viden, ideer og inspiration - en post-corona indsprøjtning til det lokale og hverdagsdemokratiet!

Fokus faldt hurtigt på aktiv deltagelse. På hvordan flere kan få lyst og mod på at være med i fællesskaber, og hvordan vi kan sørge for, gøre deltagelse til noget man har lyst til, frem for at tale om det som en pligt. 

Forsamling om Lokal Demokratideltagelse

Forsamling om Ukraine - søndag den 13. marts

Situationen i Ukraine påvirker os alle sammen, og vi oplever på kryds og tværs i Roskilde Kommune en kæmpe interesse for at bidrage - fra alle kanter og på alle måder.

Derfor afholdt Roskilde Kommune, Byens Hus, Røde Kors Roskilde, Ukrainsk Klub Roskilde (Lastivka), Dansk Flygtningehjælp og Red Barnet Roskilde en forsamling om Ukraine. Her kunne alle interesserede mødes på lige fod med et ønske om at hjælpe. 

Læs mere om Forsamling om Ukraine

Forsamling om Bymidtens Fremtid

Torsdag den 27. januar 2022 samledes studerende, aktører, politikere og indbyggere fra Roskilde i Den Gamle Byrådssal, for at dele viden, ideer, holdninger og skabe handling, med bymidten i fokus. 

 

Forsamling om Klimaferie

Torsdag den 16. september 2021, samledes forskere, aktører og indbyggere fra ’Fjordlandet’ i Den Gamle Byrådssal, for at dele viden, ideer, holdninger og skabe handling. 

Forsamling om Klimaferie

Forsamling om Stem Med

Fællesskaber er afgørende for om man stemmer. Op til Kommunal- og Regionalvalget 2021 inviterede Byens hus og Roskilde kommune dig og dit fællesskab til Forsamling om Stem Med - hvordan øger vi stemmeprocenten i Roskilde?

 

Forsamling om Stem Med

Tidligere FORSAMLINGER i Byens hus

 • Forsamling om Vild Natur (maj 2021)
 • Om Tøj & Tøjforbrug (April 2020 - online) 
 • om Mad (2019)
 • om Bæredygtig bæredygtighed (2017)
 • om Frivillighed (2017)
 • om Studieliv i Roskilde (2016)
 • om Klima & Bæredygtig hverdag (2016)
 • om Liv på Stændertorvet (2015)
 • om Flygtninge (2015)