Forsamling om Stem Med

Fællesskaber er afgørende for om man stemmer. Efteråret 2021 blev der holdt Forsamling, med overskriften "Vil du og dit fællesskab være med til at få alle til at føle sig velkomne til kommunalvalget?" Her kan du læse lidt om, hvorfor det emne blev løftet

Hvorfor var Stem Med i fokus i Roskilde?

Roskilde har en høj valgdeltagelse. Men unge i 20’erne stemmer markant mindre end alle andre. Under overskriften ’Stem med’ inviterer Byens hus og Roskilde kommune dig og dit fællesskab til Forsamling om Stem Med - hvordan øger vi stemmeprocenten i Roskilde?

Hvad sker der til Forsamling om Stem Med?

Få en kort introduktion til, hvordan vi kan understøtte demokratiet, hør om andres deres planer og ideer og vær med til at videreudvikle og planlægge egne aktiviteter eller tilbyde jeres hjælp.

Fællesskaber er afgørende

Vi ved fra forskning, at fællesskaber er afgørende for om man stemmer. Det er her du og dit fællesskab kommer ind i billedet: Vil du og dit fællesskab være med til at få alle til at føle sig velkomne til valget?

I Danmark deltager langt de fleste i valghandlingen og Roskilde har en høj valgdeltagelse. Men vi kan se på statistikkerne, at unge i 20’erne stemmer markant mindre end alle aldersgrupper. Vi kan også i Roskilde Kommune se, at nogle valgsteder har en meget lav valgdeltagelse.

Hvad kan du gøre?

Det afgørende er, at nogen man kender får én gjort opmærksom på valget. Det er ikke så afgørende hvad der sker – bare det opleves som relevant for dem, som vi gerne vil påvirke. Så du kan gøre det, som passer ind i jeres fællesskab.