Den Gamle Byrådssal

Den Gamle Byrådssal er det tydeligste tegn på, at Byens hus oprindeligt var Roskilde kommunes Rådhus. I dag er lokalet Byens hus flagskib, som du kan booke til særlige arrangementer. Med plads til 80 personer, eller 150 personer hvis alle står op.

Et smukt og historisk lokale udover det sædvanlige

Byrådssalen står i dag stort set, som da den blev indviet den 26. november 1884.

Hvis du vil vide mere om historien om Byens hus og Byrådssalen, så er der ingen der fortæller den så godt, som lokalhistoriker Lotte Fang gjorde. Den historie finder du længere nede på denne side.

Arrangementer i Den Gamle Byrådssal

Den Gamle Byrådssal udlånes primært til store offentlige arrangementer – og du forpligter dig til at synliggøre arrangementet via markedsføring, og ved på dagen at lægge den røde løber ud. 

Når du booker Den Gamle Byrådssal kan du også benytte de tilstødende lokaler til fx. servering, workshop, backstage eller lignende. 

Den Gamle Byrådssal kan bruges til mange typer af aktiviteter, og eksempelvis danne rammerne om:

  • Koncerter
  • Foredrag
  • Workshops
  • Konferencer
  • Performance
  • Pressemøder

I Den Gamle Byrådssal er der mulighed for fladskærm (~100 tommer) samt tilslutning til HDMI og VGA mm. og tilhørende soundbar.

Vielser i Byens hus

Den Gamle Byrådssal er et af de steder, hvor Roskilde Kommune foretager vielser. Det foregår om lørdagen kl. 11:00, og derfor er det som udgangspunkt ikke muligt at booke lokalet i tidsrummet 10-14 om lørdagen. 

Ønsker I at vies i Den Gamle Byrådssal?

Alle henvendelser omkring vielser, skal ske til vielsesteamet. Det er ikke muligt at vies i Byens hus på andre tidspunkter, da Byens hus lokaler ikke kan bruges til arrangementer af privat karakter.

 

Læs mere om vielser i Roskilde Kommune

Obligatorisk rundvisning

Et særligt lokale medfører særlige krav. Det er en gammel fredet bygning, der naturligvis skal passes på, men som også fungerer anderledes end nyere lokaler. Derfor skal du komme på en rundvisning før dit arrangement finder sted, for at få lov til at låne Den Gamle Byrådssal.
Der er rundvisning første onsdag i måneden kl.17-18.

Ting du skal vide, ved lokalelån i Byens hus

Historien om Byens hus - af lokalhistoriker Lotte Fang

Anmodning om hjælp til klargøring og oprydning

Ved anmodning om dette, skal vi bruge følgende oplysninger: Dit navn Dato/tid/lokale Beskrivelse af hvad I ønsker hjælp til (opstilling og eller nedtagning af borde/stole) CVR/EAN-nummer (alternativt dit telefonnummer, for mere info om betaling)

Send en mail med anmodning om hjælp til opstilling og nedtagning