Projekt: Demokrati Fitness for unge i hele Danmark

Nordea Fonden giver 3,2 millioner til projektet, der skal være med til at styrke unges demokratiske selvtillid. Demokrati Fitness bygger på, at demokratitræning skal være sjovt og ligetil, og er et koncept Byens hus har været med til at udvikle.

FAKTA OM: Demokrati Fitness for unge i hele Danmark

Nordea-fonden støtter Foreningen Demokrati Garage med 3.282.500 kroner til dette toårige demokratiprojekt, der løber frem til sommeren 2023.

I Roskilde er Byens hus og Ungdomsskolen projektpartnere. 

  • Demokrati Fitness for unge i hele Danmark er bygget op med en partnerorganisering, hvor 20 partnere over hele Danmark inviterer lokale unge til Demokrati Fitness train- the-trainer camps – og efterfølgende træne andre lokale unge i Demokrati Fitness.
  • Foreningen Demokrati Garage er en  almennyttig forening, der bor i Københavns Rentemester-kvarter, men som arbejder i hele Danmark. www.demokratigarage.dk
  • Demokrati Fitness er et initiativ, der blev opfundet i 2017 af stifterne Kathrine Krone, Trine Demant og Zakia  Elvang. Demokrati Fitness er baseret på en træningstilgang til, at demokratitræning skal være sjovt, modigt, socialt og meningsgivende for den enkelte – og at demokrati kan trænes og styrkes ligesom musklerne i din krop.
Det er både sjovt og vigtigt - og så er det fedt at være fælles med en masse andre om noget, der er vigtigt" Alma, 20 år og Demokrati Fitness træner