Demokrati Fitness - demokrati er noget vi træner

Demokrati Fitness hjælper dig med at træne dine demokratimuskler, så du bliver bedre til at deltage i demokratiet. Her har vi samlet alt det, vi i Byens hus synes, at du skal vide om Demokrati Fitness!

Hvad er Demokrati Fitness?

Demokrati Fitness er udviklet, fordi vi savnede et træningsrum, hvor vi kunne mødes og tale om demokrati – træne vores demokratimuskler. Demokrati er ikke noget vi må tage for givet. Det er noget vi skal lære, træne, og udvikle. 

Træningen tager kun 30 minutter og alle mellem 15 og 105 år kan være med. Det er både sjovt og lidt udfordrende – ellers bliver vores demokratimuskler jo ikke stærkere. I løbet af de 30 minutter, vil du blive trænet af en uddannet Demokrati Fitness træner, som fører dig trygt og roligt igennem en række øvelser, hvor du både skal reflektere selv og være i dialog med andre.

Vil du/din organisation booke en Demokrati Fitness træning i Roskilde Kommune?

Indlæser formular

Arbejder du med demokrati? så kan vores Masterclass være noget for dig

Masterclassen i Demokrati Fitness er for dig, der arbejder med demokrati eller deltagelse, som underviser eller facilitator, og som ønsker et nyt redskab i din værkstøjskasse. Næste Masterclass i Demokrati Fitness er d. 8. oktober 2024

Demokrati Fitness Masterclass d. 8/10 2024

Demokratimuskler - hvad er det?

Demokrati Fitness er et træningskoncept, der udfordrer den traditionelle opfattelse af, hvad demokrati er. Demokrati er noget man skal træne – og det må godt være både sjovt, udfordrende og meningsfuldt imens.

Ligesom mange af kroppens muskler skal aktiveres samtidig for at du skal kunne stå og gå, er der flere evner du skal bruge, for at deltage i demokratiet. Disse evner kalder vi demokratimuskler. Fordi de kan og skal trænes for at du skal blive bedre til at bruge dem, ligesom kroppen skal trænes. 

De 10 demokratimuskler

01 af 00

Om Demokrati Fitness

Demokrati Fitness konceptet blev testet og udviklet sammen med foreningen Demokratiscenen og firmaet We Do Democracy. Demokrati Fitness er forankret hos foreningen Demokrati Garage, der driver hjemmesiden og fungerer som fundraiser og sekretariat.

https://demokratifitness.dk/