10.01.22

YAY! 2022

Kære venner og brugere af Byens hus

2022 er i gang – og ih, hvor jeg glæder mig til, at vi åbner huset igen og kommer tilbage til alt det vi holder af; Hvad enten det er forudsigelighed eller spontanitet, forsamlinger om vigtige emner eller tilfældige snakke på gangen eller i Stuen.

Tak for magien

Lige nu må vi holde vejret – både for ikke at indånde omikron ;o) og fordi så meget stadig blæser i vinden. Men den uvisse ventetid giver mig lige et åndehul til at se tilbage og sige jer alle stor tak for den magi, der er opstået i huset i det seneste år på grund af jer. Jer, der kommer her, udfolder jer og sammen spiller huset bedre og bedre for hvert år, der går.

Det kan være svært at huske det hele. Heldigvis ligger der en kavalkade af billeder på vores instagram-profil @byenshus_roskilde, hvor vi året igennem har delt vilde projekter og smukke øjeblikke. Fra Lysfest, Coronarefleksioner og teaterforestillingen Skam Dig! til Tankevæggen, Stue-koncerter og bogvennerne. (For ikke at tale om indretningen af Stuen, forvandlingen af Under Gulvtæppet, bymidtekoordinering, Byens Klaver, Demokrati Fitness, fundraisingworkshops og meget mere). Men derudover har huset også rummet flere hundrede møder og arrangementer som I har skabt. Del dem altid gerne med os andre ved at bruge #byenshusroskilde, når I laver opslag på instagram.

Flere med i fællesskabet

Byens hus er stadig et godt sted at starte og et trygt sted at teste. Men efter snart syv års levetid er vi også blevet så ’garvede’, stabile og stærke, at vi kan dele ud af vores erfaringer. Derfor håber jeg at endnu flere af jer vil lægge lidt af jeres dyrebare tid og viden i ’Bare Spørg’-puljen , hvor vi på skift indtager Stuen og hjælper dem, der har brug for det mindst ét skridt videre.  

Vi kan alle sammen være stolte af det fællesskab og den kultur vi sammen har skabt i Byens hus – lad os byde endnu flere velkomne til at vores fællesskab i året, der kommer.

Byens hus kan ’noget’

I starten af oktober var jeg sammen med de to ildsjæle Mie Hein Jørgensen og Erik Schwarzbart i Kolding til afslutningen på projekt DELTAG. Det er første gang at kulturhusene i Danmark og deres rolle for samfundet har været sat under lup af forskere, og resultaterne var så inspirerende og lærerige for mig, at jeg umuligt kan gå i gang med at skrive om det hele her. Jeg vil derfor nøjes med at opfordre jer til at bruge 8 minutter på at se denne video, og her blot dele min top 3 over positive værdier, som forskerne er kommet frem til, at kulturhuse som Byens hus bidrager med (ud af i alt 10): Lokal udvikling. Myndiggørelse. Social inklusion.

Læs mere på Kulturhusene i Danmarks hjemmeside

Mødested og værtsskab

Til sidst vil jeg minde jer om, at jeg og resten af sekretariatet aldrig er mere end et telefonopkald væk. Vi er sat i verden af Byrådet både for at holde styr på husets 3.000 m2, men også for at lytte til tendenser og skabe kontakt mellem mennesker. Det er derfor med både krop og sjæl at Byens hus som mødested og værtsskab går ind i endnu et spændende år, hvor kampråbet fortsat lyder: FOR ALLE // FÆLLES ANSVAR //BARE SPØRG

Vi ses forhåbentlig snart!

Husk at kigge forbi Lysfest 2022 fra den 24. januar kl. 17.00 og alle aftner i uge 4.

KH Kathrine