05.07.21

Leg i gaden

Denne sommer kan du låne bold, frisbee og hulahopring i ’Medborgerskabet’ foran Byens hus. Legeredskaberne ligger klar til at låne for alle, der har lyst til mere leg i bymidten. Og man må gerne donere flere ting, hvis man har noget i overskud.

Donation fra Red Barnets genbrugsbutik

Det er i første omgang Red Barnets genbrugsbutik, der har doneret redskaberne til fælles glæde og leg i Roskilde bymidte.

Donér dit gamle kongespil

Tanken er dog at også byens indbyggere kan donere overskudslegetøj, som egner sig til leg på fx Stændertorvet eller i Latinerhaven og boldburet ved Roskilde Gymnasium. Det kunne være et kongespil eller et sjippetov, som endnu ikke er blandt låne-legeredskaberne i Medborgerskabet.

To familiefædre

Ideen til initiativet opstod da to nytilflyttede familiefædre undrede sig over, at der ikke var flere muligheder for leg centralt i Bymidten – fx på Stændertorvet.

”Vi vil rigtig gerne bruge bymidten mere og drikke vores lørdagskaffe i en lokal kaffebar i stedet for hjemme i vores haver,” siger den ene far Mikkel Keilberg Johansen.

Hans bror Mads Keilberg Johansen tilføjer: ”Der er brug for noget, som børnene ser som en udflugt – og som samtidig giver os forældre følelsen af byliv”.

Undringen landede på en opslagstavle i Byens hus, hvor en af de frivillige fra Red Barnets genbrugsbutik foreslog at butikken kunne donere legeredskaber. Et tilbud som Byens hus skyndte sig at tage imod og finde plads til redskaberne i Medborgerskabet, der i forvejen huser bogbyttehylder og tankevæg.

Måske starten på noget større

Nogle vil nok mene at en bold, en frisbee og et kongespil kan virke som meget små tiltag, men erfaringen i Byens hus er, at et lille skridt kan være starten på en bevægelse, fortæller lederen af huset Kathrine Krone Laurent:

”Det er jo fantastisk, når folk gerne vil bakke op om bymidten som Mikkel og Mads. Legeredskaber til fælles brug kan signalere at leg er både tilladt og noget vi ønsker mere af i bymidten. Udstyrskassen kan vokse, men vores forhåbning er også, at folk generelt tager opfordringen til aktivitet og leg i bymidten til sig, fordi det vil bidrage til endnu mere liv. Så det bliver spændende at følge, hvad der kommer til at ske,” konstaterer hun.

Det lille sommer-initiativ bliver en tilføjelse til de faciliteter som allerede er i bymidten fx haven ved Algade 31 -Kreativt hus for børn, boldbanen i latinerhaven, den nye Bibliotekshave, Kildegården, og legepladserne i Byparken og ved Vikingeskibsmuseet.

 

Sådan gør du

Lån:

Lånereglerne er simple: Tag det du synes er sjovt at lege med i Medborgerskabets bænk/kasse. Leg og ha’ det sjovt. Læg det du har leget med tilbage i bænken/kassen, så det kan bruges af næste ’legebarn’

Hvis noget er i stykker:

Ring til husværten i Byens hus på 23904567

Donér:

Hvis du har overskuds-legeredskaber kan de sommeren igennem afleveres i Medborgerskabets bænk og derfra lånes med høflig selvbetjening af alle der har lyst til leg i gaden.