08.11.23

Fejring af Den Internationale Toiletdag

Tag en toiletselfie anno 1923, bliv klogere på verdensmål nr. 6, deltag i fællessang, gå på opdagelse i fagligheder og innovationer, der er med til at sikre sanitære forhold og rent drikkevand. Dagen byder på underholdning, AHA!-oplevelser og viden.

Den internationale toiletdag er til for, at sætte fokus på at adgang til rent vand og sanitet er en menneskeret. Alligevel lever over halvdelen af den globale befolkning uden bæredygtigt forvaltet sanitet. Toiletter redder liv og skaber muligheder. Kom med til en dag på Stændertorvet, hvor vi forener det sjove med det livsvigtige, det man kan fnise af med store innovationer, og lokalhistorie med global udvikling.

Hvad kan du opleve?

  • Roskilde Museum giver muligheden for toiletselfies på et 100 år gammelt toilet med tilhørende toiletpapir. De inviterer på fotoudstilling og gør os klogere på historien om Roskilde Syge.
  • Besøg, benyt og beundr Nødtørften – de offentlige toiletter på Stændertorvet, der i år fejrer 100 års fødselsdag
  • Roskilde Synger og 2 seje børnekor synger toiletsange
  • FORS medbringer et mobilt badeværelse, og gør os klogere på hvad vi ikke må bruge toilettet til – altså ud fra et spildevandsperspektiv.
  • Sundhedscenteret gør os klogere på håndhygiejne
  • Du kan skrive toiletdigte og tegne på toiletvæggen

Det bliver sk*de sjovt! 


Om arrangørerne

Fejringen af Den Internationale Toiletdag er et samarbejde mellem b.la. Roskilde Kommune, Byens hus, Sundhedscenteret, Roskilde Museum, Roskilde Synger og FORS