Forsamling om Stem Med

Fællesskaber er afgørende for om man stemmer. Vil du og dit fællesskab være med til at få alle til at føle sig velkomne til kommunalvalget?

Roskilde har en høj valgdeltagelse. Men unge i 20’erne stemmer markant mindre end alle andre. Under overskriften ’Stem med’ inviterer Byens hus og Roskilde kommune dig og dit fællesskab til Forsamling om Stem Med - hvordan øger vi stemmeprocenten i Roskilde?

Hvad sker der til Forsamling om Stem Med?

Få en kort introduktion til, hvordan vi kan understøtte demokratiet, hør om andres deres planer og ideer og vær med til at videreudvikle og planlægge egne aktiviteter eller tilbyde jeres hjælp.

Fællesskaber er afgørende

Vi ved fra forskning, at fællesskaber er afgørende for om man stemmer. Det er her du og dit fællesskab kommer ind i billedet: Vil du og dit fællesskab være med til at få alle til at føle sig velkomne til valget?

I Danmark deltager langt de fleste i valghandlingen og Roskilde har en høj valgdeltagelse. Men vi kan se på statistikkerne, at unge i 20’erne stemmer markant mindre end alle aldersgrupper. Vi kan også i Roskilde Kommune se, at nogle valgsteder har en meget lav valgdeltagelse.

Hvad kan du gøre?

Det afgørende er, at nogen man kender får én gjort opmærksom på valget. Det er ikke så afgørende hvad der sker – bare det opleves som relevant for dem, som vi gerne vil påvirke. Så du kan gøre det, som passer ind i jeres fællesskab.

Vil du dele materialer på sociale medier og lave lidt mindre ting?

Hør om Stem med-kampagnen og få ideer til, hvordan I kan understøtte den. Hvis I er en større forsamling af institutioner, foreninger eller andet, kan I også bestille et webinar skræddersyet til jer.

Invitation: Webinar om Stem-med kampagnen

Du er ikke alene

En lang række aktører i Roskilde Kommune er allerede i gang med at planlægge aktiviteter. Kommunen sørger for materialer, som du kan printe eller dele på sociale medier.

Læs mere om Stem Med i Roskilde kommune