Samarbejde: Kulturstrøget

Kulturstrøget er en afslappende og kulturel gåtur gennem Roskilde Bymidte. Her møder du otte kulturaktører og deres mangfoldige tilbud på en rute parallelt med Algade fra Stændertorvet til Bibliotekshaven.

Institutionerne langs Kulturstrøget

Kulturstrøget løber parallelt med Algade fra Stændertorvet ved Roskilde Domkirke, Byens hus og Sankt Laurentius, gennem det smukke, gule palæ, som huser Palæfløjen - Roskilde Kunstforening. Herfra går Kulturstrøget over den brostensbelagte plads ved Roskilde Museum og videre langs den grønne sti, der fører forbi Kreativt hus for børn ved Algade 31, Roskilde Kloster og Bibliotekshaven ved Roskilde Bibliotek. På Kulturstrøget kan du både stille den kulturelle sult og fylde maven, eller tage en velfortjent pause i det fri.

Lys på Kulturstrøget

Der er sat permanent belysning på 6 markante træer på Kulturstrøget. Belysningen er forbundet med en kalender således, at belysningen til hverdag har en varm hvid farve og i forbindelse med diverse arrangementer og højtider skifter farve.

Kulturstrøget - 8 kulturaktører midt i Roskilde

Samarbejdet sætter spot på de individuelle institutioner, og på mulighederne når man bevæger sig mellem dem. Året rundt er der masser af aktiviteter på institutionerne, og et par gange om året går institutionerne sammen om kultur i de udendørs byrum.

Kulturstrøget

Arrangement på Kulturstrøget - Lysfest

Lysfesten er en fejringen af lyset i den mørke tid og et fælles initiativ blandt Kulturstrøgets aktører. En begivenhed, hvor de otte kulturhuse inviterer børn, unge og voksne fra Roskilde og omegn til oplevelser langs det oplyste Kulturstrøg og i bymidten, samt til at kigge indenfor hos de enkelte institutioner.

Ideen med Lysfesten er – gennem oplevelser – at synliggøre og invitere de besøgende til at udforske Kulturstrøgsstrækningen og de enkelte institutioner. At vække nysgerrighed og interesse og vise et udsnit af alt det, institutionerne har at byde på i løbet af året, som ligger forude.