24.01.22

Vintertegninger - oplev Jakob Fällings værker

Vintertegninger

Det er bælgmørkt udenfor fra tidlig eftermiddag til sent på morgenen. Vejret er surt, tåget, brunt og novemberagtigt.

Dansk vinter er ikke drømmesæson for mange af os. Og slet ikke for en tegner, der helst vil sidde på sin klapstol ude i byen og tegne, hvad han ser. De seneste måneder har Jakob Fälling dog trodset kulden og forsøgt sig med at tegne sine omgivelser alligevel. Trods kulde og indkommende støvregn gemmer dansk vinter nemlig på et helt særligt lys og på nogle drømmeagtige tågelandskaber, som er værd at standse op og betragte ordentligt. For ikke at tale om de nøgne træer og det blågrå vand i Roskilde Fjord.

-Jeg har altid undgået at tegne udendørs om vinteren, fordi forholdene er så svære. Men det er gået op for mig, at motiverne om vinteren er voldsomt smukke. Derfor er jeg dykket ned i mørkets og kuldens motivverden, siger den lokale tegner, der har kontor i Tifuglepåtaget i Byens hus.

 

I anledning af Lysfesten i Roskilde bliver en række af Jakob Fällings vintertegninger fra 2021 og 2022 udstillet ved en pop up-udstilling i stueetagen i Byens hus.

 

Udstillingen består af billeder, som alle er lavet on location i Roskilde og København, ligesom der er jyske og vestsjællandske vinterlandskaber imellem. Tegningerne er lavet digitalt og trykt på papir.