17.11.22

Et boost til frivilligheden - Kom med dit input og følg med online

Frivilligheden fortjener lidt kærlighed

Imens store dele af foreningslivet oplever udfordringer med at få frivillige nok, imens andre har så mange, der vil være med, at de har svært ved at fine opgaver nok. I Byens hus mærker og hører de begge sider af udviklingen.

 

”I Byens hus mærker vi tydeligt, at når det giver mening, så kommer folk,” siger Kathrine Krone Laurent, leder af Byens hus.

 

Samtidig med at mange foreninger er udfordret på at finde nok bestyrelsesmedlemmer og andre frivillige, og mange af sommerens festivaller havde svært ved at finde frivillige nok, har andre typer af fællesskaber og mere spontane lokale events kæmpe opbakning, og rigtig mange der vil være med.

 

Løsninger i fællesskab

I Byens hus er der derfor indledt et bredt samarbejde med andre aktører i Roskilde, for at sætte sport på demokrati, frivillighed og engagement.

 

”Foreningslivet er en enormt vigtig del af vores demokrati, og både her i Byens hus, og mange andre steder, er det tydeligt at det ikke er manglende lyst til engagement der gør, at det kan være svært at finde frivillige,” siger Emma Svärd, projekt- og udviklingsmedarbejder i Byens hus. ”Vi har ikke svaret. Men vi ved at hvis man spørger åbent, så er der rigtig mange der gerne vil være med til at finde løsningerne.”

Invitation til dialog, inspiration og udvikling

Hvis du vil inspireres til den udvikling der er i gang, og lære af nogle af dem der har succes med at engagere, både i traditionelle og nye rammer, så meld dig til Forsamling om Lokal Demokratideltagelse i Byens hus, den 23. november kl. 17-20. Du kan også følge med, og komme med input selv, på viskaber.roskilde.dk, under Byens hus.

 

Hvad? Forsamling om Lokal Demokratideltagelse – et post-corona boost til frivilligheden

Hvornår? 23. november kl. 17-20

Hvor? Den Gamle Byrådssal, Byens hus, Stændertorvet 1

 

Indlæser formular

Kom med dit input og følg med online

Du kan deltage allerede i dag, ved din skærm! Har du en idé, et dilemma, eller et initiativ du vil fortælle om? Er der noget dit frivillige fællesskab udfordres af eller har succes med? Kom med input, og følg med, uanset om du deltager den 23 eller ej.

https://viskaber.roskilde.dk/da-DK/projects/forsamling-om-lokal-demokratideltagelse