Indsamling af lysrester

Lige nu kan dine lysrester, og rengjorte glas fra julebordet, blive til andres lys og hyggeaktiviteter. Så start 2024 med at aflevere resterne fra 2023 i Byens hus, hvor det får nyt liv. Materialet er ikke afgørende, alle lysstumper kan bruges.

I Byens hus forvandler vi skrald til skat, sammen med dig

I Danmark elsker vi stearinlys – særligt i de mørke vintermåneder. De spreder hygge, varme og lys. Den mørke side af det hyggelige lys er at produktionen kræver mange ressourcer og at vi ofte smider en god del af lyset ud. I Byens hus forvandler vi Skrald til Skat, og i fællesskabets og bæredygtighedens navn, afleverer Roskildenserne årligt flere kilo lysstumper i Byens hus. Lysstumperne bliver brugt til lysstøberi i vinterferien, hvor du kan hente et et lysstøberkit i Byens hus. 

Med Skrald til Skat er du med til at redde ting fra at ende i skraldespanden, og lade andre give det nyt liv. Brug sammen, brug længere og brug igen. En ligetil måde, at deltage i hverdagsdemokratiet.


Hvordan afleverer jeg lysrester og tømte glas?

Samle resterne af julens hyggelys, uanset materiale og farver.

Rengør de små glas, når du har spist silden, marmeladen og det syltede.

Tag dem med ned i Byens hus, hvor de kan afleveres i Stuen. Der er et indsamlingssted for tingene, og du er altid velkommen at kontakte husværten for hjælp. 

Kontakt husværterne i Byens hus

Stændertorvet 1D
4000 Roskilde

Man-lør

kl. 8-21

Søn og helligdage

kl. 10-16