Fra Skrald til Skat - giv lysstumperne nyt liv

De sidste stumper af lys fra efterårshyggen, græskarlygten, adventskransen, kalenderlyset og juletræslysene kan blive til nye lys. Aflever dine lysrester og tømte glas i Byens hus, og glæd dig til lysstøberi til Lysfest 2023.

Indsamling af lysrester, tømte glas, og resterne fra fyrfadslyset

Traditionen tro indsamler Byens hus lysrester hen over efteråret og vinteren. Og vi kan bruge ALLE lysrester og –stumper, materialet er ikke afgørende. Til Lysfest 2023 kan du, og alle andre, være med til at lave nye flotte lys, af alle de rester der er samlet ind. 

Glas

Alle de (mindre) glas du har tømt på sild, marmelade, syltede godter, og hvad ellers julen byder på, kan blive til flotte lanterner.

Vi bliver mægtig glade hvis du har fjernet etiket og vasket dem, men det er ikke et krav, blot et juleønske.

Fyrfadslys

Tag gerne beholderne fra fyrfadslysene med - de kan også genanvendes.

Så start indsamlingen derhjemme allerede nu, så vi sammen kan lave fine genbrugslys til vintermørket! 

Hvordan afleverer jeg lysrester, tømte glas, og de brugte fyrfadslys?

  • Du samler alle de rester af lys sammen, du har der hjemme. Du behøver ikke fjerne væger, men vi bliver selvfølgelig glade hvis du gør.
  • Nyd indholdet i glasset. Hvis du har mulighed for det, siger vi på forhånd tak fordi du vasker glasset og piller etiketten af. 
  • Når fyrfadslyset er færdigt med at bidrage til hyggen, samler du de små metalbeholdere sammen. Du behøver ikke fjerne væger og rester af lys. 

Så tager du det med til Byens hus, og afleverer indenfor husets åbningstider. Der er et afleveringssted i Stuen, men du kan også ringe til husværten for at få hjælp. 

Bliv gerne lidt i Stuen, hvis du har lyst - tag en kop kaffe, læs en bog, eller fald i snak med nogen. 

Kontakt husværten

Stændertorvet 1D
4000 Roskilde

Man-lør

kl. 8-21

Søn og helligdage

kl. 10-16